Att anlita en flyttfirma 

Alla som har flyttat någon gång i sitt liv känner till att det kan innebära en hel del jobb samt vara väldigt stressigt. Det finns flera saker som måste göras: packning, transport till den nya bostaden och uppackning. En vanlig sak att göra är att hyra en liten flyttbil eller ett släp och sedan ta hand om allting själv. Men det är även möjligt att anlita en firma till att hjälpa dig med hela flytten – tips på flyttfirma stockholm. För att välja den rätta flyttfirman är det dock viktigt att göra research och verkligen se till att du väljer den rätta. 

Viktigt att tänka på 

Det finns ett antal tips som kan hjälpa dig när du är på jakt efter en flyttfirma. Det första du bör göra är att ta en titt på vilka flyttfirmor det finns i ditt område. Sedan kan det vara bra att du begär offerter från några av dessa. En offert gör det lättare att jämföra tidsåtgång och priser mellan de olika företagen. 

Vid första kontakt med firmorna är det dessutom väldigt viktigt att du berättar hur många rum din bostad har, ungefär hur mycket som ska flyttas och var den nya bostaden är. Detta kommer göra det lättare för flyttfirmorna att ge dig en idé om vad det kostar samt hur lång tid det kommer ta. Vissa firmor kan även stå för flyttlådor, så nämn även om de ska göra detta eller om du själv står för flyttkartongerna. 

Firman måste ha yrkestrafiktillstånd 

När du letar efter flyttfirma är det viktigt att du kollar upp ifall de har yrkestrafiktillstånd. Skulle de inte ha ett sådant kan det innebära att firmans försäkringar inte täcker vid olyckor. Detta är något du kan kolla upp genom att besöka Transportstyrelsens hemsida. En annan viktig sak du bör kolla upp om flyttfirman är ifall firman anslutits till reglerna som ingår i Bohag 2010. Detta bör stå på firmans hemsida, men skulle det inte göra det bör du alltid fråga firman när du tar kontakt. 

Skriftligt avtal är viktigt 

När du valt en flyttfirma att anlita är det väldigt viktigt att ni skriver ett avtal med varandra. I detta avtal bör det stå vilka tjänster firman hjälper med samt kostnad. Ifall ni endast skulle komma överens muntligt kan det leda till problem ifall ni skulle vara oense om någonting senare. Det skriftliga avtalet är ett bra skydd som ska skydda er båda.