Välj rätt flyttbil för din flytt 

När flytten börjar närma sig är det viktigt att planera ordentligt så du hinner med allt du måste hinna med innan dagen är kommen, med bäst flyttfirma i malmö. En stor del i planering är att planera själva flyttdagen. Om du väljer att flytta själv är det viktigt att du delvis bokar in flytthjälp i form av vänner eller familj som kan hjälpa dig att flytta. Du behöver också någon slags flyttbil du kan använda för att transportera ditt bohag. Att välja en passande flyttbil har stor påverkan på hur din flytt kommer gå. Du vill ha en rymlig flyttbil som kan transportera dina ägodelar på ett säkert sätt, samtidigt som du behöver kunna manövrera fordonet. 

Olika slags flyttbilar 

Ta dig en noga fundering på vad för slags flyttbil som passar dig och dina behov. Ta även med i beräkningen om någon annan person som ska hjälpa dig flytta kan köra under dagen. 

Traditionell personbil 

Om du inte har något större bohag och du exempelvis ska flytta hemifrån för första gången, kan en vanlig personbil fungera bra. Kanske har du inga större möbler utan bara några kartonger och kassar med smågrejer och kläder, vilket lätt får plats i en personbil. Även om du kanske behöver köra två vändor kanske det kan vara värt att slippa kostnaden av att hyra en flyttbil om du ändå har ett väldigt litet bohag.  

Släpvagn 

En vanlig släpvagn är något som dina föräldrar eller en bekant kanske har. Släpvagnar kan fungera bra vid en flytt och kan ofta hyras på en närliggande mack. Många gånger kan du hämta släpet i en stad, flytta och lämna släpet i staden du flyttat till. Detta är förutsatt att det är en kedja som möjliggör för detta. Det kan dock vara bekvämt eftersom du slipper köra tillbaka släpvagnen efter en tuff flyttdag. 

Skåpbil 

Att använda en skåpbil för att flytta är väldigt vanligt förekommande eftersom den är rymlig och tämligen lätt att hantera. En skåpbil är rymligare än en personbil och lättare att köra än en släpvagn, vilket framförallt kan vara lite klurig att backa med. Det går ofta att hyra skåpbilar på de stora mackkedjorna som finns i de flesta städerna. Dina saker är dessutom skyddade på grund av att bilen är stängd vilken kan vara en klar fördel, framförallt om du har oturen att flytta när det regnar eller snöar.

Liten lastbil 

Att använda sig av en liten lastbil vid en flytt är oerhört effektivt eftersom den är väldigt rymlig. Du får köra en liten lastbil med ett helt vanligt B-körkort, förutsatt att den inte väger över 3.5 ton. Vissa små lastbilar ligger precis under viktgränsen vilket möjliggör för fler att köra dem. Om du ska flytta en längre sträcka är en liten lastbil att föredra eftersom den rymmer väldigt mycket flyttlådor och möbler.