Pris för professionell flytthjälp 

Om du har en flytt framför dig är det klokt att fundera över vad för slags flytthjälp du behöver och vill ta in. Många väljer att anlita en professionell flyttfirma när de ska flytta för att få hjälp med de jobbigaste delarna. Men vad kostar egentligen en flyttfirma som flyttbolagetstockholm.se? 

Priset beror på var du bor 

Hur mycket du behöver betala för en flyttfirma beror delvis på var i landet du bor. I mindre städer är konkurrensen ofta mindre vilket innebär att flyttfirmorna i branschen kan sätta högre priser. I större städer råder det högre konkurrens vilket innebär att priserna pressas ner. 

Sträckan du ska flytta 

Hur lång sträcka du ska flytta påverkar hur lång arbetsdag det blir för flyttfirman, hur mycket bensin som går åt och därmed hur mycket du betalar. Därmed kostar en långdistansflytt betydligt mycket mer än en flytt i en och samma stad. 

Hur stort bohag du har 

Hur stort bohag du har som ska flyttas påverkar flyttfirmans arbetsbörda och därmed hur mycket du betalar för flytthjälpen. Många flyttfirmor beräknar storleken på ditt bohag genom en så kallad schablonuppskattning baserad på din nuvarande bostads uppgifter. Vissa flyttfirmor är villiga att göra en besiktning hemma hos dig för att ge dig en tydlig prisuppfattning baserad på hur ditt hem ser ut och mängden saker och möbler.

När du ska flytta 

Precis som många andra branscher påverkas även flyttfirmabranschen av olika säsonger. Högsäsong inom flyttbranschen, när många väljer att flytta, är i början på hösten samt vid varje månadsskifte. Om du planerar att flytta under högsäsong och ska anlita en flyttfirma får du alltså räkna med att behöva betala lite mer. Att anlita en flyttfirma på helger, röda dagar och kvällstid räknas som obekväm arbetstid och är därför något du behöver betala extra för. I många fall kan du behöva betala mellan 20 och 50 % mer om du anlitar en flyttfirma på helger och obekväm arbetstid, i jämförelse med priset du betalar en vanlig vardag. Detta gör det desto viktigare att du är ute i god tid, då det fortfarande finns stora chanser att du får ett bra pris. 

Tunga och otympliga möbler 

Om du har tunga och otympliga möbler kan det vara något du behöver betala extra för när du anlitar en flyttfirma. Vanliga tunga möbler som brukar förekomma i hem är pianon, kassaskåp och akvarium. Dessa föremål kan behöva extra arbetskraft och speciella hjälpmedel och verktyg när de ska lyftas och transporteras. Det är därför viktigt att du informerar din flyttfirma om du har några skrymmande möbler för att slippa komplikationer under flytten. Om du bor i lägenhet och har hiss blir det även billigare att anlita en flyttfirma än om du bor på tredje våningen och endast har trappor, eftersom arbetet blir betydligt mycket enklare.