Tips när du ska välja flyttfirma 

Att välja flyttfirma kan vara krångligt, framförallt om det är ett beslut du ska ta för allra första gången. Det är många saker som är viktiga att tänka på och se över för att du ska kunna ta ett välgrundat beslut av en lämplig flyttfirma. 

Steg 1 – samla in flera flyttfirmor 

Se över marknaden och vilka flyttfirmor som verkar där du bor. Läs information på internet och samla in ett gäng firmor som är seriösa och pålitliga. I denna research bör du leta efter flyttfirmor som utser sig för att vara erfarna och kunniga. Även om personer kan ljuga är det bra om du utgår från någon information som finns att tillgå på flyttfirmors hemsidor.  

Steg 2 – ta in offerter 

Nu är det dags att ta in ett gäng offerter, gärna från minst fyra stycken olika flyttfirmor. Anledningen till att du vill ta in flera offerter är för att kunna jämföra dessa med varandra. Se till att få fast pris för arbetet som ska utföras för att inte riskera att få en massa oväntade kostnader. Utifrån alla offerter du får in med fasta pris kan du se vilken flyttfirma som är mest prisvärda. Tänk på att inte bara stirra dig blind på slutpriset eftersom det i många fall kan handla om att olika delar av arbetet kostar olika mycket. Se till att läsa det finstilta och jämför firmorna på ett rättvist sätt. Här märker du även om någon flyttfirma sticker ut väldigt mycket prismässigt från de övriga. Om en flyttfirma erbjuder priser som verkar för bra för att vara sanna – är det troligtvis fallet. Fall inte för löjligt billiga priser, detta kan nämligen vara ett varningstecken på att något inte riktigt står rätt till.Stark bärhjälp - flyttfirma löser flytten

Steg 3 – Kontakta referenser 

Nu är det dags att be om referenser från de flyttfirmorna du jämför för att sedan kontakta dem. Hör med referenserna hur deras upplevelse med respektive flyttfirma varit och om de har några klagomål. På så sätt kan du skapa dig en bredare uppfattning om respektive flyttfirma och ta ett mer välgrundat beslut av firma. Det skadar inte heller att även läsa recensioner på internet. 

Steg 4 – välj en flyttfirma 

Nu är det dags att välja den flyttfirma du anser vara mest prisvärd och pålitlig. Om du är ute i god tid med att boka din flyttfirma kan du dessutom spara en del pengar. Påbörja hela processen så fort du får veta när du får flytta för att genomföra bokningen så snabbt som möjligt. Bokningar lång tid innan flyttdatumet brukar nämligen ofta bli billigare än bokningar i sista stund. Flyttfirmor föredrar självfallet att ha god framförhållningar, vilket bokningar långt framöver möjliggör för.