Fler och fler anlitar flyttfirma

Det blir vanligare och vanligare för folk att ta sig till akt att anlita hemstädning idag. Att lämna bort den uppgiften till någon annan så att man kan pyssla med det som man verkligen vill i livet kan vara skönt. Här ska vi titta lite på varför det har blivit så.

Vad beror det på?
Självklart sedan RUT-avdraget kom så har det exploderat med tjänster så som hemstädning som räknas som en hushållsnära tjänst. Innan dess var det mest bara rika människor och liknande som använde sig av sådana tjänster. Nu har till och med vardagssvensson råd med hemstädning och efter att man fick dra av 50% på arbetskostnaderna så är det många som anlitat hemstädning.

Samhället går i olika utveckligsstadier och eftersom vi inte lever så som förr där det var en större självklarhet att en tog hand om hemmet och en jobbade så är vi idag mycket upptagna människor med intressen och möjligheter att utföra alla dessa intressen. Vi har helt enkelt inte tid idag att utföra vår egen hemstädning så vi lejer bort den.

Då trenden kom med RUT så har det blivit en helt annan vardag för de svenska hushållen då man idag istället unnar sig dessa typer av tjänster.

Moderniteter leder inte alltid till något gott
Efter att denna möjlighet uppdagades så har det blivit modernt att leja bort tjänster så som hemstädning som man inte längre måste göra själv som flyttfirma i stockholm på grund av de höga priserna som var förr. Idag blir samhället mer och mer stressat och vi vill hinna göra allting vi har planerat in i våra kalendrar. Ändå så blir vi mer och mer deprimerade har det visat sig i flera undersökningar man har gjort av flera olika källor.

Man har sett att vi människor mår bra att att pyssla, dona och utföra vår hemstädning själva, det är ett naturligt behov som vi har från långt tillbaka. Det kan jämföras med djurens ”boa” då dom gör sig ett bo, en plats att ligga på eller ett näste till djurungarna. Då vi lejer bort dessa tjänster som sin hemstädning och bara fokuserar på att göra annat som anses som roligare och nödvändigare än att ta hand om hemmet så kan det leda till att man blir mer och mer stressad har det visat sig i studier från flera håll.

Vilket som är positivt i frågan om att anlita hemstädning eller inte får man avgöra själv, beroende på vilket håll man ser det från så kan det vara både bra och dåligt.