Pris för att anlita en flyttfirma 

Veckorna innan en flytt brukar ofta vara stressiga och fulla av saker som måste göras. Denna process kan vara extra påtaglig om det är en större flytt som ska genomföras, exempelvis om du ska flytta med hela familjen. Oavsett hur din situation ser ut är en flytt alltid både tids- och energikrävande. Många flyttar mitt i arbetsveckan och kanske bara lyckats ta ut en ledig dag för att fixa hela flytten. Det kan orsaka oerhörd stress och press för att hinna med alla måsten på en så pass begränsad tid. En flytt innebär även en del ekonomiska utgifter, hur man än vrider och vänder på det. Oavsett om du flyttar på egen hand eller anlitar en professionell städfirma – för bra flyttfirma stockholm är det en del kostnader som tillkommer. Därför kan det vara bra att överväga att anlita en flyttfirma för att få en överblick över priserna, och se om investeringen är värd pengarna. 

 

Faktorer som kan påverka kostnaden för en flyttfirma 

Olika flyttfirmor kan ha olika kostnadsplaner och inkludera olika tjänster i sitt utbud. Därmed varierar även priserna mycket mellan olika företag. Det finns dock ett antal olika faktorer som kan påverka priset för en flyttfirma. Dessa faktorer kan vara bra att vara medveten om för att enklare kunna besluta om flyttfirma. 

 

Storleken på ditt bohag 

För att få en offert av en flyttfirma behöver man ofta uppskatta hur mycket som ska flyttas. Därmed kan mängder av flyttkartonger och möbler påverka priset för att få hjälp av en flyttfirma. Kom ihåg att räkna med föremål som finns i utrymmen som förråd och eventuell källare, vind och garage i uträkningen. 

 

Körsträckan mellan gamla och nya bostaden 

De flesta flyttfirmor tar ut ett milpris vid utförande av flyttar. Därmed kan du få hjälp av en flyttfirma betydligt mycket billigare om du flyttar inom samma stad i jämförelse med om du flyttar till en annan stad. 

 

Antal och mängd ömtåliga eller tunga föremål 

Vissa tunga föremål som pianon eller dylikt kan innebära en högre kostnad. Vissa firmor tar ett fast pris för dessa föremål, men eftersom arbetet drar ut på flyttiden kan även den rörliga kostnaden påverkas. 

 

Hiss eller ingen hiss 

Hur bostaden och fastigheten som du ska flytta från och till ser ut kan påverka priset för din flyttfirma. Om det exempelvis inte finns någon hiss och du ska flytta till en lägenhet på tredje våningen, eller firman ska hämta flyttlådor uppe på vinden, kan dessa faktorer pressa upp priset. 

 

När du ska flytta 

Eftersom de som arbetar på flyttfirman ska få extra betalt för att jobba på obekväm arbetstid kostar det självfallet mer för dig att anlita en flyttfirma på kvällar och helger. 

 

Tilläggstjänster 

Vissa flyttfirmor som flyttfirmaistocholmslän.se erbjuder att hjälpa till med packning och kan även låna ut flyttkartonger. Dessa kostnader räknas som tilläggstjänster och höjer priset.