Hur man kan marknadsföra en flyttfirma?

Driver du en flyttfirma har du ett krävande men intressant jobb framför dig. Du möter kunder, hjälper dem med ett viktigt steg i livet och har en enorm marknad att bearbeta. Hur du ska göra för att hitta kunder är en fråga som många ställer sig. Här går vi igenom några alternativ till hur du kan marknadsföra en flyttfirma.

Parkera flyttbilarna strategiskt

Har ni ett par flyttbilar kommer ni behöva hitta någonstans att ställa dem. Det bästa är givetvis att lägga så lite pengar som möjligt på parkering och då kan det vara klokt att avtala med en fastighetsägare om att hyra deras mark.

Industrifastigheter

Försök hitta en industrifastighet som ligger längs med en riksväg på orten. Prata med fastighetsägaren och be att få hyra plats för era bilar. Med lite tur får din flyttfirma låga parkeringspriser och samtidigt en reklamskylt. Tanken är att alla som passerar på riksvägen ska se bilarnas logga och kontaktuppgifter till företaget.

Flyttlådor

En flyttkartong med företagets logga, webbadress och telefonnummer kan leva länge hemma hos människor. De lånas ut till vänner och flyttar över hela landet. När ni spridit ut ett par tusen flyttlådor till olika kunder har ni en bra reklamplats till ingen kostnad.

Postutskick

Nybyggda områden är ett perfekt ställe för en flyttfirma att bearbeta. Vi människor köper en lägenhet eller ett hus med ambitionen att bo där hela livet men sanningen är den att många flyttar igen redan efter ett par år. När området funnits i ett par år är det lämpligt att börja skicka ut reklamblad.

Lokala fastighetsmäklare

Om det är någon som vet vilka som ska flytta så är det fastighetsmäklare. En lokal flyttfirma skulle kunna kontakta en fastighetsmäklare som nischar sig som lokala specialister. Tillsammans kan man hjälpa kunderna med ett helhetskoncept, från att titta på bostad till budgivning, kontraktsskrivning och inflyttning.

Globala fastighetsmäklare

Precis som att det finns lokala fastighetsmäklare finns det också de mäklare som fokuserar på globala affärer. De kan hjälpa en familj i Sverige att hitta en bostad i England eller Australien och behöver flyttfirma. Vill du lyfta din flyttfirma till en ny nivå kan ni börja satsa på globala flyttar och hitta kunder genom samarbete med mäklare.

Företagsflyttar

Precis som att privatpersoner flyttar behöver också företag byta kontor ibland. Som företag har man andra krav och betalar också andra pengar för hjälp att flytta. En flyttfirma ska kunna packa ner alla företagets saker och ställa upp dem på rätt kontorsplats med rätt saker uppställda under loppet av en helg. En tuff marknad men också lönsam för den som får ordning på arbetssättet och hittar kunderna.

Tur och skicklighet

Driver du en flyttfirma kan du också bli en fena på marknadsföring. Skickligheten ligger i att göra rätt insatser till så låga kostnader som möjligt. Det krävs skicklighet för att höja dina odds att få kunder genom att posta reklamblad till rätt områden. Du behöver också turen att någon som precis skiljt sig eller lagt bud på en större lägenhet öppnar brevlådan samma dag och ser ert erbjudande.